OBC BemmelSinds de lancering van onze website hebben we niet stil gezeten. We wilden de sport- en schoolkantines in Arnhem en omgeving graag kennis laten maken met Waffle. Met verschillende verenigingen, clubs en scholen hebben we daarom contact gezocht. Veel bleken direct open te staan voor ons concept.

Vooral scholen willen direct kennismaken omdat zij hard op zoek zijn naar gezonde producten voor hun schoolkantine assortiment. De overheid en het Voedingscentrum stimuleren namelijk een gezonde aanpak. Hiervoor zijn de Richtlijnen Gezonde Schoolkantine opgesteld. Schoolkantines die aan deze richtlijnen voldoen, kunnen een ‘’Gezonde Schoolkantine Schaal” verdienen. Dit is dé prijs die een school in ontvangst mag nemen als het assortiment uit 75% gezonde producten bestaat en slechts 25% uit zoet, zout en vet.


Nieuwe Waffle ambassadeurs
Rieky, kantinehoofd van het OBC Bemmel mocht het afgelopen jaar een Gezonde Schoolkantine Schaal in ontvangst nemen. Zij zette een limiet op de saucijzenbroodjes en verkoopt alleen nog vers belegde broodjes. De frituurpan is nergens meer te bekennen. Toen wij in contact kwamen met Rieky was ze meteen enthousiast over onze verantwoorde wafel. Nog geen twee weken later stonden we in de kantine een pilot te draaien. Het was een erg leuke en leerzame ochtend. Vanaf nu is Waffle ook verkrijgbaar bij OBC Bemmel.

Naast diverse scholen zijn er ook verschillende sportverenigingen en -clubs die zich inzetten voor een gezonder assortiment. Bij Hockeyclub Overbetuwe kwamen wij in contact met Mariël en José. Twee trotse kantinevrijwilligsters die zich 200% inzetten voor hun nieuwe kantine. Voor de gezonde trek hebben ze verschillende broodjes bedacht. Daarnaast hebben ze de frituurpan verbannen uit de kantine. We waren blij verrast toen we hier aankwamen om een pilot te draaien. De dames doen er alles aan om er een gezellige ochtend van te maken.


Waffle ook bij jouw school of sportclub?
We vinden het super om te zien hoe deze mensen zich inzetten voor de gezondheid van hun leerlingen of leden. Over drie weken zijn we bij de Arnhemsche Hockeyclub te vinden! Wil jij ook dat jouw kantine een goede stap in de gezonde richting zet? Laat het ons weten en wie weet staan wij straks in jouw kantine met onze verse verantwoorde wafels!

Email to someoneShare on FacebookGoogle+Share on LinkedInTweet about this on Twitter